Všetko o orechových krémoch: Aký druh si vybrať?

Vytvorené8.1.2021

Kto by nemiloval orechový krém. Je chutný, nutrične vyvážený, vhodný pre športovcov aj malé deti. Má vysoký obsah bielkovín a vlákniny, rovnako ako antioxidantov, vitamínov, minerálov, zdravých tukov a ďalších živín. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že orechové krémy sú rovnaké, nenechajte sa zmiasť!

KRÉMY PODĽA TYPU ORECHOV

Hlavným rozdielom, ktorý ovplyvňuje zloženie, chuť, konzistenciu a nutričnú hodnotu, je druh orechov, z ktorých sú "masla" vyrobená. Medzi základné typy patria:

ORECHOVÉ KRÉMY PODĽA KONZISTENCIA

Hladké orechové krémy

Ako už názov napovedá majú krémovú konzistenciu. Orechy sú jemne mleté a vďaka mäkkej štruktúre sa jednoducho rozotierajú. Hladké krémy môžete konzumovať s pečivom ako nátierku, alebo sa dajú použiť ako prísada do koláčov, nápojov, domácej zmrzliny a ďalších pochúťok.

Chrumkavé orechové krémy

Jedná sa o alternatívu hladkých krémov. Chrumkavé orechové krémy sú navyše obohatené o kúsky nemletých orechov. Sú výborné ako nátierka na pečivo, k varenie, pečenie alebo k príprave smoothies.

ORECHOVÉ KRÉMY PODĽA OBSAHU ORECHOV

100% orechové krémy

Patrí medzi najzdravšie orechové krémy. Môžete si byť 100% istí, že neobsahujú žiadne pridané prísady ako soľ, cukor, palmový olej, kúsky ovocia a pod.

Krémy s pridaným proteínom

Osobitnú kategóriu tvoria orechové krémy obohatené o bielkoviny . Sú obľúbené najmä u športovcov, ktorým pomáhajú s doplňovaním nevyhnutného denného príjmu bielkovín. Rovnako ako 100% orechový krémy sa používajú ako nátierky a prísady do nápojov či jedál.

Krémy s prísadami

Okrem pridaných bielkovín sú niektoré krémy dochucujú zaujímavými príchuťami, ktoré im dodajú nezameniteľnú chuť a vôňu. Je len na vás, ktorú kombináciu si vyberiete. Dávate prednosť čokoláde , jahodám , káve , slanému karamelu alebo napríklad kokosu ?