RECEPT: Veľkonočné brownies

Vytvorené26.3.2021

Tenučká chrumkavá vrstva a veľkonočné zdobenie na povrchu, hutné čokoládové potešenie vnútri. Práve ste našli rýchly recept na dokonalý dezert, ktorý uspokojí sladké túžby. Budete ho musieť poriadne schovať, aby vám vydržal do druhého dňa.

INGREDIENCIE

na ozdobenie

  • Oreo sušienky
  • mini čokoládové vajíčka

POSTUP

  1. Vo väčšom kastróliku si na miernom plameni čiastočne rozohrejeme maslo, pridáme čokoládu (30 g čokolády necháme bokom) a orieškové maslo . Za stáleho miešania rozpustíme na hladký krém. Odstavíme zo sporáka a necháme zľahka vychladnúť.
  2. Orechy pomelieme na jemnú múčku. V mixéri vyšľaháme vajíčka s cukrom, až zosvetlia a nadobudnú, potom všleháme rozpustenou čokoládovou zmes. Pridáme mleté oriešky , štipku soli a opäť dôkladne premiešame, najlepšie stierkou.
  3. Rúru predhrejeme na 170 ° C. Dno formy vyložíme papierom, nalejeme do nej cesto a uhladíme. Posypeme ho kúskami sušienok a odloženú čokoládou nasekanú na malé kúsky. Pečieme asi 30 minút (testujeme špajdľou, po vytiahnutí musí byť ľahko mazľavá). Akonáhle brownies vytiahneme z Toub, zatlačíme do cesta aj čokoládové vajíčka (keby sme ich pridali pred pečením, zapadla by hlboko do cesta).