RECEPT: Jesenné jablkový Crumble s proteínom

Vytvorené6.10.2020

Jablčný Crumble je obľúbený dezert nielen pretože je výborný, ale aj je to skvelé riešenie ako rýchle občerstvenie pre návštevu. Hotový ho máte ani nie za pol hodiny a chutiť bude snáď každému. V spolupráci s @bezcukrarna pre vás máme tento skvelý recept s proteínom.

Jablková vrstva:

  • 7 menších jabĺk (alebo 4 veľké jablká)
  • 2 malé hrušky
  • 1 lyžička škorice
  • 20 g vanilkového proteínu
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 1 lyžička masla (alebo ghí)

Orechová vrstva:

postup:

Jablká a hrušky nakrájame na malé kocky a opražíme je asi 5 minút na kokosovom oleji a masle. Do zmesi pridáme škoricu a proteín a starostlivo všetko premiešame. Potom zmes dáme do formy a pripravíme orechovú vrstvu.

Orechy nasekáme na menšie kúsky a spolu s ďalšími suchými ingredienciami je starostlivo premiešame. V mištičke vedľa zmiešame arašidové "maslo", med, ghí a kokosový olej. Aby boli tieto ingrediencie tekutejší, dám ich do menšej misky, túto menšiu misku vložím do väčšej a do väčšej nalejte horúcu vodu. Všetko potom lepšie premiešate. Tekutú zmes premiešame so suchými ingredienciami a navrstvíme na jablká.

Crumble pečieme na 150 stupňov cca 10-15 minút. Strážte, aby sa orechy nepripálili.

Ak ste v režime, podávajte s vyšľahaným tvarohom, ak nie, odporúčame napríklad s domácou vanilkovou zmrzlinou.