RECEPT: Jarné závitky s arašidovou omáčkou

Vytvorené11.2.2021

Vyskúšajte arašidové "maslo" v pokrmu na slano. Tento recept v ázijskom štýle vás dostane nielen ľahkú prípravou ale aj lahodnou chuťou. Jarné závitky zvládnete uvariť v Cukuji letu!

INGREDIENCIE

Arašidová omáčka:

  • 100 g arašidového krému
  • lyžice sójovej omáčky
  • lyžička čakankového sirupu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • troška chilli
  • 100 ml kokosového mlieka light

závitky:

  • 21 ks ryžového papiera
  • 100 g ryžových rezancov
  • 360 g hovädzieho mletého mäsa
  • mrkva
  • uhorka
  • šalát
  • koriander
  • kešu oriešky
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Všetky suroviny na omáčku (okrem kokosového mlieka) zmiešaj. Kokosové mlieko horúce, v hrnci a postupne teplé zľahka vmiešavajte do pripravenej zmesi. Pozor na dlhé miešanie - zmes potom veľa zhustne.
  2. Hovädzie mäso orestujte nasucho na panvici, osoľte a okoreňte. Ryžové rezance uvar podľa návodu a nechaj vychladiť. Mrkvu a uhorku nakrájaj na dlhšie rezance.
  3. Ryžový papier namoč v teplej vode a naplň ho kúskom šalátu, rezancami, mäsom, zeleninou, lístkom koriandru, rozdrvenými kešu oriešky a kvapkou arašidové omáčky. Zabal.
  4. Závitky Servírujte s arašidovou omáčkou. Je to vážne dobrota.