Aké sú výhody orechových krémov?

Vytvorené6.10.2020

Chceme stále viac a viac a preto sme prišli aj s ďalšími príchuťami orechových krémov v GASTRO balení. Novo tak u nás nájdete nielen arašidový krém, ale aj lieskovoorieškový, kešu, mandľový alebo kokos. Všetky v tej najčistejšej forme, 100% orechové, bez konzervantov alebo farbív a ďalších prísad. Tu len tak na dno nenarazíš.

Vďaka špeciálnej technológii výroby, Predslo orechov a následnému opakovanému zjemňovanie a miesenie sú krémy Big Boy Butter tie najjemnejšie. Orechy, ktoré sa k výrobe krémov používajú sú pražené horúcim vzduchom, teda bez oleja.

Všetky chutia skvele, takže či sa stále nemôžeš rozhodnúť, mrkni aké benefity tí každý z nich prináša.

mandľový krém

Mandle majú vysoký obsah stopových prvkov, vlákniny, bielkoviny, horčíka, draslíka, zinku a selénu, vitamínu B1, B2, B6 a E a radí sa tak medzi superpotraviny. Sú zdrojom omega 3 mastných kyselín a mononenasýtených tukov, teda tých "zdravých".

Vďaka týmto látkam mandle napríklad znižujú riziko vzniku cukrovky, znižujú hladinu cholesterolu v krvi, posilňujú imunitný systém, zlepšujú činnosť srdca a sú ideálne pre výživu mozgu.

Krém z kešu orechov

Kešu orechy sú obľúbené hlavne pre ich sladkú, jemnú chuť. Majú veľký obsah horčíka (jeden z najlepších zdrojov), sú zdrojom vitamínu B1 a B2. Posilňujú vďaka tomu nervovú sústavu (pozitívny účinok na podráždenosť a nervozitu), znižujú hladinu cholesterolu v krvi, zlepšujú ostrosť zraku, zlepšujú pamäť a podporujú uvoľnenie svalov pri dlhodobom zaťažení.

Lískoořechový krém

V lieskových orieškoch nájdeme predovšetkým vitamíny skupiny B (B1, B6), karotény, vitamín A, vitamín C a mnoho ďalších stopových prvkov.

Lieskové orechy zvyšujú odolnosť proti stresu, posilňujú imunitu, podporujú pamäť a mozgovú činnost.Co je ale najdôležitejšie - majú nezameniteľnú chuť.

kokosový krém

Kokos je významným zdrojom vápnika, vlákniny, obsahuje železo, fosfor, sodík, zinok a vitamíny skupiny B. Obsahuje hlavne nasýtené mastné tuky a preto je vhodný pri vyšších teplotách.

arašidový krém

Že arašidy nie sú orechy, to už všetci vieme (alebo teraz už to všetci vieme :)). Arašidy sú strukovina, ale rovnako ako orechy majú vyššie množstvo tuku a sú tiež pomerne bohatým zdrojom bielkovín.

Obsahujú vitamín E a vitamín skupín B - niacín, ktorý pomáha udržiavať nízku hladinu cukru v krvi alebo nepr. kyselinu listovú, ktorá má priaznivý vplyv na krvotvorbu. Majú tiež vysoký obsah vlákniny.