3 rýchle recepty s čokoládovými krémy Grand Zero

Vytvorené24.2.2021

Máte chuť na rýchlu a zdravú raňajkách plnú vitamínov a živín? Máme pre vás 3 osvedčené recepty s arašidovou-čokoládovými krémy Grand Zero bez pridaného cukru. Dokonalá krémová konzistencia, výnimočná chuť, vyvážený obsah bielkovín, sacharidov a zdravých tukov, ktoré naše telo potřebuje.To je naša obľúbená fit edícia Grand Zero , ktorá sa hodí pre športovcov, gurmánov aj malé deti. Za tipy na rýchle dobroty ďakujeme @navidlickublog.

LETO na tanieroch

Kto by nechcel mať zdravé raňajky alebo desiatu hotovú behom 5 minút? Kombinácia jogurtu, ovocia a orechov je nielen rýchla, ale aj zasýti, doplní energiu i živiny a môžete ju obmieňať a ladiť podľa chuti.

ingrediencie:

postup:

Do misky naservírujte jogurt a ozdobte sezónnym alebo mrazom sušeným ovocím . Orechy na sucho opražte na panvici, aby sa rozvinula chuť aj vôňa, a nasypte na jogurt. Nakoniec pridajte granolového alebo müsli a dozdobte 1 až 2 lyžicami krému Grand Zero .

KRUPICOVÁ KAŠA

Poznáte to, buď je príliš riedka, alebo príliš hutná ... Máme pre vás overený recept, ktorý vás nesklame a navyše nepokazí vašu štíhlu líniu.

ingrediencie:

  • 300 ml mlieka
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • 2 vrchovaté lyžice jemnej krupice / detské krupice (cca 25-30 g)

Na posypanie:

postup:

V kastróliku na miernom plameni privedieme mlieko k varu, prisypeme krupicu a metličkou dôkladne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania 3-5 minút povaríme, kaše postupne zhustne.

Na tanieri ju podľa chuti pocukrujeme, posypeme orechmi , kakaom / karob a poukladáme tenkými plátkami masla. Navrch môžeme dať krém Grand Zero aj kocku čokolády , prípadne kašu čokoládou postrúha.



PALACINKY

Vymeňte marmeládu alebo iné presladené nátierky za krém Grand Zero bez cukru a doprajte si milované palacinky bez výčitiek.

ingrediencie:

  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 180 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • Grand Zero
  • orechy

postup:

Vajíčka rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, soľ a vanilku. Metličkou vymiešame hladké cesto bez hrudiek. Ešte lepšie to pôjde tyčovým mixérom, cesto bude krásne hladké a nadýchané. Necháme ho 20 minút odpočinúť, v múke sa aktivuje lepok as cestom sa bude lepšie pracovať. Palacinky sa počas smaženia nebudú trhať a budú vláčnejšia.

Rozpálime si nepriľnavou panvicu, ideálne priamo určenú na palacinky, a potrieme ju kvapkou oleja alebo masla. Nalejeme na ňu naberačku cesta a rýchlym krúživým pohybom ho rozlejeme po celej panvici. Akonáhle cesto na povrchu spevní a zmatní (akoby zaschne), bublinky v ceste popraskajú a okraje sa začnú ľahko odchlipovať, palacinku opatrne obrátime. Z druhej strany ju smažíme už len krátko, aby palacinka zostala len ľahko zlatistá.

Rovnako postupujeme aj s ďalšími palacinkami. Kvalitné panvicu už olejom / maslom potierať nemusíme, alebo len po každej druhej či tretej palacinke. Palacinky skladáme na seba, tým ešte zvláčni.

Nakoniec prelejeme čokoládovým krémom Grand Zero , dozdobíme nakrájaným banánom a orechy .

Dobrú chuť!